In onze winkelrekken

Vers, Gezond, bewust

Zowel voor de bereide gerechten als in het gamma winkelwaar kiezen wij bewust voor kwalitatieve en zoveel mogelijk lokale producten.

Niet alles is van biologische herkomst, maar ook deze keuze maken we bewust. Voor sommige kleinschalige initiatieven is het heel moeilijk om het officiële biolabel te behalen & dus willen wij ook een kans geven aan mensen die hun uiterste best doen om een (h)eerlijk product aan te bieden, ook al is dit niet 100% bio.

  • (H)EERLIJK
  • VERS
  • LOKAAL

Bulk gamma

In ons bulk assortiment verkopen we noten, pitten en zaden, maar ook deegwaren, olie & azijn, losse thee en kruiden. Hierbij mag je zelf je gewenste hoeveelheid tappen of scheppen, in eigen meegebrachte verpakking, in glazen potjes of flesjes die je bij ons koopt of in papieren zakjes die mee op de weegschaal gaan.

De noten en aanverwanten komen van bij Ranobo in Turnhout en werden met zorg geselecteerd in samenspraak met de Molse eigenaar Gilles Jeuris. Vooral de huismengelingen Homemade Granola en Superfoodmix, respectievelijk noten- en vruchtenmix, zijn echte toppers.

De deegwaren, olie's en azijnen worden geleverd door Biosano & voornamelijk ingevoerd vanuit Italië. Hier worden ze geproduceerd in kleine coöperatieve boerderijen, zoals Coop Campo & La Terra E Il Cielo, die volledig biologisch werken met het oog op de beste kwaliteit.

De verschillende soorten losse thee's die we aanbieden, werden zorgvuldig geselecteerd met de hulp van theesommelier Kelly Meeus en zijn eveneens van de hoogste kwaliteit & grotendeels organisch gekweekt. We bieden nu 9 verschillende soorten aan, waaronder fruitige, kruidige en pure theemengelingen. Het kruidengamma bestaat momenteel uit een heel aantal standaardspecerijen van biologische oorsprong, maar is net als de rest van ons aanbod zeker niet limitatief. We staan open voor alle suggesties en tips.

Drank producten

In het niet-alcoholische gamma hebben we de sapjes van De Drie Wilgen uit Nijlen, volledig gemaakt van 100% Belgisch fruit, zowel in 20cl als 1l glasverpakking. Ook verkopen we sinds kort de Appeltap van appelboer Jan uit Postel, (h)eerlijk lokaal en supergemakkelijk. De meer exotische sappen van Bionina en Vit-Hit vinden ook een plekje in onze koeling. Ook verse koemelk van boerderij De Ploeg uit Herselt is verkrijgbaar, in halfvol, vol, boter of zelfs choco variant.

Er worden ook kwaliteitswijnen & -biertjes en zelfs enkele spirits aangeboden. De wijnen worden rechtstreeks geïmporteerd door (nonkel) Peter van wijnhandel Prima Vinum in Lommel. Het gamma bestaat uit hoofdzakelijk Franse wijnen en bevat referenties als Saint-Hilaire & Saint-Lannes. We hebben ook schuimwijn, crémant & champagne én de verschillende parels van het Belgische wijnhuis Genoels-Elderen.

De bieren die we aanbieden zijn heel verschillend qua smaak & karakter, maar hebben één ding gemeen: ze worden met liefde gebrouwen en hebben allemaal een eigen verhaal. We hebben enkele echte Kempische streekbiertjes zoals Molder, Gageleer, Jessenhofke, Vliet Spelt & de bieren van Noordster, Lusja & Norman genaamd, verwijzend naar het gelijknamige Balense brouwerskoppel. Daarnaast krijgen ook minder lokale, maar wel biologische bieren zoals Zwarte Madam, Leireken & Keikoppenbier een plek in ons schap. Voor degenen die het graag nog iets straffers hebben, staat er ook Speltjenever & Korhaan Gin in ons assortiment. De jenever wordt, net zoals het Vliet Spelt bier, gemaakt van spelt van bij bioboerderij De Steenovens uit Geel & de gin wordt gestookt bij familie distilleerderij De Korhaan in Hechtel-Eksel.

Streeklekkers aanbod

We verkopen ook de appeltap van Frutabel in Mol-Postel, appelpuree van De Drie Wilgen uit Nijlen en tomatenpuree van Tompuur uit Sint-Katelijne-Waver, gemaakt van 100% zelf gekweekte tomaten en zonder bewaarmiddelen of extra smaakmakers.

Er is ook een gamma zogenaamde antipasta, gemaakt door kleine, streekgebonden initiatieven uit Italië, zoals grissioni, taralli, pesto's & tapenades. In de koeling bieden we naast kazen, yoghurt & hoeveboter van De Ploeg ook geitenkaasjes van bij De Polle in Lichtaart.

Laatste nieuws

01jan

PROPERE POTJES

OMDAT WE VAAK DE VRAAG KRIJGEN OF ONZE POTJES EN/OF FLESJES EERST WORDEN PROPER GEMAAKT, HIERBIJ HÉT BEWIJS : AL ONS GLASWERK WORDT VOOR GEBRUIK EERST GESTERELISEERD MET KOKEND WATER!...
Lees Meer
01jan

VANDEBOER.BE

ONZE GERECHTJES ZIJN NU OOK TE BESTELLEN VIA VANDEBOER.BE...
Lees Meer

Nieuwsbrief

Laat hier je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes.